Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts niet prettig, omdat zij bang zijn voor de tandarts. Heeft u dat ook, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. Onze ervaring leert ons dat uitstel van behandelingen vaak tot onnodig hoge kosten leidt en tot ingrijpender en daardoor vaak belastender behandelingen.

We vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten en aan te geven waarvoor u precies angstig bent. We nemen ruim de tijd voor u, maken een inventarisatie van de gebitssituatie en bespreken wat er eventueel nodig is en hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Wij merken dat patiënten het prettig vinden dat wij ze een handvat geven om zelf de controle te houden. Evenals het vertellen tijdens de behandeling wat we doen, zodat er geen onverwachte handelingen plaatsvinden die tot schrikreacties leiden. Door bijvoorbeeld een lichte verdoving en nieuwe technieken hoeft u geen pijn te voelen. We zorgen ervoor dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers. Vaak is het zo dat de kinderen van angstige ouders zelf ook angst krijgen voor de tandarts. Niet zelden wordt dit door de ouders zelf bewerktstelligd, wanneer ze kinderen onbewust alarmeren, met het idee de kinderen juist op hun gemak te stellen.  Uitspraken van: “Je hoeft niet bang te zijn” of “het doet geen pijn” kun je als ouder beter achterwege laten.

U zult het vast niet geloven, maar wij merken vaak dat de kinderen bij ons in de praktijk met plezier naar de tandarts gaan. Het is geen uitzondering dat kinderen bij ons vechten wie er als eerste in de stoel mag en dat de kinderen zich verheugen om naar de tandarts te gaan en de behandelingen zien als een feestje.