Coronavirus

De Coronamaatregelen zijn versoepeld. Maar wat betekent dat voor jou als je binnenkort naar de tandarts of mondhygiënist mag?

Stel afspraak niet onnodig uit

Misschien ben je vanwege Corona al weer een tijdje niet naar je mondzorgverlener geweest. Best begrijpelijk, maar niet verstandig. Want een afspraak blijven uitstellen, kan op termijn gevolgen hebben voor je mondgezondheid.

Controles zijn belangrijk

Regelmatige controles en op tijd ingrijpen zijn essentieel voor de gezondheid van je gebit en die is weer bepalend voor je algemene gezondheid. Dus wacht niet langer en maak een afspraak. Maar ook nu de Coronamaatregelen versoepeld zijn, is er nog wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je naar de tandarts, mondhygiënist of preventie-assistente gaat.

Beantwoord gezondheidsvragen eerlijk

Indien je klachten hebt die voorkomen bij een Corona-besmetting, vragen we je om een zelftest te doen en bij een positieve uitslag de afspraak te annuleren. Omdat besmettingen nog altijd mogelijk zijn, is het belangrijk dat je die eerlijk beantwoord. Voor je eigen veiligheid én die van anderen.

Stel bij duidelijk coronaklachten de afspraak uit, bij een positieve testuitslag

Bij vaak voorkomende klachten die bij corona passen, zoals:

  • verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn;
  • hoesten;
  • benauwdheid;
  • verhoging of koorts;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

is het advies dus, om een zelftest te doen en bij een positieve testuitslag de afspraak bij je mondzorgverlener uit te stellen en contact op te nemen met de praktijk.

Na vaccinatie gelden dezelfde regels

Ook als je bent ingeënt tegen Corona is het belangrijk dat je bij klachten een zelftest doet. Het lijkt er namelijk op, dat iemand die gevaccineerd is toch het virus kan verspreiden.

Heb je hooikoorts?

Het kan natuurlijk dat je al langere tijd milde klachten hebt, bijvoorbeeld in geval van hooikoorts. Als je mondzorgverlener weet dat je daar last van hebt, en je zelftest uitslag negatief is, hoef je je afspraak niet af te zeggen.

Hoe zit het bij kinderen?

Voor kinderen tot en met 12 jaar kun je aanhouden dat als ze weer naar school of de opvang mogen én zij 24 uur volledig klachtenvrij zijn, zij ook naar de mondzorgverlener mogen. Bij aanhoudende milde klachten mag je na 7 dagen na het begin van de klachten weer een afspraak voor ze maken.

Houd je aan de basisregels

 Verder gelden nog steeds de volgende basisregels in de mondzorgpraktijk:

  1. Desinfecteer bij binnenkomst je handen

Als je wilt, kun je uiteraard een mondmasker dragen, zeker in de wachtkamer als het even drukker is en 1,5m afstand lastig is. En als het kan, kom dan het liefst alleen naar de praktijk.

Toilet en reguliere wachtkamer weer open

Je mag wel weer gebruik maken van het toilet. Tevens is onze reguliere wachtkamer weer geopend en zijn er weer tijdschriften aanwezig.

Verzorg je mond ook zelf goed

Blijf vooral ook zelf je mond goed verzorgen: twee keer per dag twee minuten poetsen met een fluoridetandpasta en dagelijks tussen je tanden en kiezen rageren of stokeren. En loop niet te lang door met klachten als bloedend tandvlees, want dat kan bijvoorbeeld duiden op een ontsteking.

Trek bij twijfel aan de bel

Neem bij twijfel áltijd contact met ons op, wij staan voor je klaar om je vakkundig en veilig te helpen.

Hartelijk dank voor uw begrip, uw medewerking, en geduld. Wij verheugen ons erop u weer te mogen ontvangen in de praktijk!

Vriendelijke groet namens de medewerkers van
Tandartsenpraktijk Dekker

 

 

.