Voorkomen is beter dan genezen

Er wordt in onze praktijk veel aandacht besteed aan preventie. Door een goede mondhygiëne en regelmatige controle kunnen veel problemen voorkomen worden. Wij hopen met uw inschrijving een gemotiveerde patiënt(e) te kunnen toevoegen aan ons patiëntenbestand.

Preventieassistente of mondhygiëniste?

Soms zult u een vervolg afspraak krijgen bij onze preventieassistente of mondhygiëniste. Zij leren u hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden en verzorgen. De preventieassistente geeft instructie en adviezen en verwijdert aanslag en kleine hoeveelheden tandsteen. Patiënten met parodontitis (tandvleesziekte) kunnen uitsluitend behandeld worden door de mondhygiëniste of worden eventueel in samenwerking met een parodontoloog behandeld.

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Enkele belangrijke aspecten zijn op de juiste manier poetsen, flossen, stokeren of rageren en regelmatige controle van uw gebit door onze tandarts en het team. In onze informatiebrochures kunt u veel informatie vinden over preventie.